Droomhuise

Voor / na: 40 m2 opgegradeer

Die atmosfeer word gekenmerk deur kleure en voorwerpe uit Afrika.

Guirao Gregory

Dit was 'n ongesonde huis, in ruïnes kan ons selfs sê, in die sentrum van Bordeaux. Alexandre Stiers, van die agentskap OYAT Architects (Alexandre Stiers & Fred Sauger), gemaak 'n aangename plek van lewe baie helder, van 40 tot 60 m2. Besoek.

Daar was 'n klein kans vir iemand anders as hy om op te let en veral hierdie gourbi wil nie toepas nie. Alexandre Stiers, kyk verder as die smalheid van die plek, die stoute dak en koop hierdie "woonstel". Uit die bestaande, het dit byna niks gehou nie, indien nie die belangrikste ding: die mure en balke. Maar die beperkinge van hierdie trapeziumspasie (3 m wye tuinsig en 4 m straatkant) op 1 vloer, het hom tot meer kreatiwiteit gedruk. En so het hy 'n pragtige woonstel op 4 verdiepings gebou, met stoep en sitplek, wat die gang van sake 20 aansienlike m2 betrap.

Lees ook> 85 m2 onder die dak van 'n ou plaas

Die opknappingsprojek in kort

Waar? Bordeaux sentrum.

Gebied? 40 m2 voor die werk, 60 m2 na.

Die idee? Maksimeer die spasies sodat dit lekker is om vir 'n paar te leef.

Begroting? Styf.

Guirao Gregory

Herontwerp die ruimte van 'n nuwe woonstel

Hierdie woonstel het amper niks van die ou gebou geërf nie, behalwe klipmure, naburige huise en balke. Hier het Alexandre Stiers alles verander. Maar die werk was nie eenvoudig nie: "In 'n plek so klein en smal is alles ingewikkelder." "Binnekort is alles versadig en moet jy 'n sirkulasie en gemaklike ruimtes teken," begin die argitek.

Sien ook> Advies en fasiliteite vir argitekte en binne-ontwerpers

Nuwe verkeer word geskep.

Guirao Gregory

As gevolg van 'n plafonhoogte van 3,20 m het die argitek verskillende vlakke in hierdie huis geskep. 'N Mezzanine om te begin en 'n soplex, net onder. Die argitek het daarin geslaag om die ruimte te ontgin deur ongeveer 10 m3 van die aarde te verwyder en hierdie nuwe vlak onder die fondasies af te daal. Daar is 'n badkamer geskep, en altyd laer, 'n kleedkamer.

Nuwe sirkulasie afgehandel.

Guirao Gregory

Lees ook> Herstel 'n gemeenhuis met 10 idees

Maak die klein woonstel fyn

Dit was ook nodig om te bring meer lig in plaas daarvan. Die argitek het 'n glasdak wat uitkyk oor die tuin. Op die boonste gedeelte is 'n dubbele beglazing versterk teen die sonstrale. Aan die kant het sandblasde glaswerk die aanvanklike blokwerk vervang. Dit laat dus die lig (volle suide) en blokke die onbesnoeiings van die omgewing. Hierdie groot kappie bevorder natuurlike beligting regdeur die huis. Hier het hy die klein kombuis in L. gehuisves.

Lees ook> 15 lineêre kombuise wat jou laat maak!

Guirao Gregory

Heeltemal oop-plan, die ruimte het soms voordeel uit vensteropeninge op die straat, soms dié aan die tuinkant.

Klein kantoor gereël in 'n hoek van die kamer.

Guirao Gregory

Aan beide kante van die reling is twee blindings geplaas. Hulle gee die eienaars en die gas wat die nodige privaatheid bly.

Guirao Gregory

Maar net die mezzanine baat daarby dubbele blootstelling. Maar op enige tyd van die dag bly die huis helder.

Die mezzanine dien as 'n TV-hoek, kantoor of gaste kamer, indien nodig.

Guirao Gregory

Met betrekking tot kunsmatige beligting, appliques Aan die muur deel in die aand, die indruk van die grootsheid van die woonkamer, sonder om die sjarme van hierdie ruimte te benadeel. Aan die onderkant, kolligte word ingebou in 'n valse plafon.

Biblioteek in die huiskamer.

Guirao Gregory

'N Gesonde en verantwoordelike opknapping

Die opknapping is so gesond as moontlik gedink. Klein placo, die pro het bevoorregte natuurlike materiale! Hy het verkies om die skynbare klip mure en verbind hulle om te kalk.

Die bekisting / hoofbord verberg 'n luik wat toegang verleen tot 'n venster waardeur die huis voorheen kolen verskaf is. Hierdie een, wat nie meer nut gehad het nie, is vervang deur 'n venster om die soplex te lig.

Guirao Gregory

die houtbalke was sandblas. As die hele vloer verander is, het Alexandre Stiers bevoorregte soliede denne parket. Uit dieselfde hout het die argitek die deure van sy stoor en die trappe van sy trappe gerealiseer.

Die skuifdeur is een van die min "sluiting" van hierdie binneland. Gemaak van denne, bly dit gekoördineer met die vloer en meubels.

Guirao Gregory

In die algemeen warm die hout die atmosfeer van hierdie minerale plek. Dit bring weer die rustieke en natuurlike voorkoms waarna die paartjie soek.

Ten slotte, in terme van verwarming, het die archi 'n pelletstoof verkies: "Hierdie toerusting is hiper-doeltreffend, ekologies en baie ekonomies," voeg hy by.

Guirao Gregory

'N deco herstel bemeester

"Die dekor is óf chinee óf geskep van nuuts af, ons binneland is lewendig, dit het 'n geskiedenis, dit is nie perfek nie, dit lyk soos ons," sê Alexandre Stiers. Die bank, die koffietafel, die leunstoel en 'n paar stoele is in die straat aangetref en dan opgestapel. Die boekrak en die eettafel is met hul eie hande gemaak.

Lees ook> Deco vlooimark en herwinning: die beste idees

Alexandre Stiers en sy vrou het persoonlike kussings gemaak.

Guirao Gregory

Die argitek se vrou het 15 jaar in Suid-Afrika gewoon. Dit het die dekor atmosfeer sterk beïnvloed.

Guirao Gregory

Dieselfde ding aan die buitekant: "Ons het die muur effens laat sak om die skeiding te versag en die plantegroei te laat groei. Die terras moes in sy sap bly om 'n indruk van die bestaande te behou, terwyl die nuwe fasade in sy omgewing geïntegreer word. "het hy afgesluit.

Guirao Gregory

Video: voor na thundermans (Oktober 2019).

Загрузка...