Droomhuise

'N Praktiese en oop familie duplex

Pin
Send
Share
Send
Send


Milaan woonstel: renovatie van 'n familie duplex van 160 m2

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

Skoon kleure, agtergronde, houtwerk, oop atmosfeer en verborge kamers : geleë in die voorstede van Milaan, is hierdie woonstel ontwerp deur die argitekte van die ateljee Tenca 'n oord van rustigheid vir 'n paartjie met 'n kind.

Hierdie woonstel is geleë op die boonste twee verdiepings van 'n nuwe gebou, naby Milaan, in die aangrensende gemeente van Rho. Toe die paartjie die huis gekoop het, was die konstruksie net voltooi en al die afwerkings moes nog gedoen word. Die nuwe eienaars vertrou die werke aan die argitek Emilio Tenca van die ateljee Tenca & Associati. Dit bied hulle ingenieuse argitektoniese oplossings vir skep 'n groot woonkamer op die grondvloer met verskillende atmosferes goed omskryf, soos verlang deur die egpaar.

Sentrale kaggel, glaspaneel en skuifdeur laat die indruk van oop spasie toe terwyl dit goed gemerkte ruimtes het. Emilio Tenca y skep dapper verberg-en-soek-speletjies om sekere stukke weg te steek soos 'n waskamer, 'n badkamer en bo, 'n badkamer.

Sodat die harmonie en soetheid regeer, 'n palet van neutrale kleure - grys, beige en taupe - is geassosieer met warm materiaal en agtergronde met blomme druk. Die kleureenheid word versterk deur die aanraking van blou.

Sien ook> 'n 70 m2 in Milaan tussen tradisie en moderniteit

Die beplanningsprojek, kortliks

Die idee: Skep 'n maklike kokon vir 'n paartjie met 'n kind van 5 jaar.

Die plek: Milaan, Rho

Die situasie: die laaste twee verdiepings van 'n onlangse vier-verdieping gebou.

Die oppervlak: 160 m2

Die duur van die werke: 4 maande

'N Pragtige woonkamer op die eerste vlak

Vanuit die ingang kom jy direk in die woonkamer wat die kombuis, die eetkamer en die woonkamer insluit. Dit het twee groot vensters wat op 'n groot terras oopmaak en 'n pragtige lig na die kamer bring.

Die woonstel voor werk.

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

Elke atmosfeer is goed omskryf, 'n sentrale bio-etanol-kaggel skei die woonkamer uit die eetkamer. Dit is gemaak met 'n ligte metaal struktuur, vas aan die plafon en bedek met gipsbord panele. Twee nisse word voorsien, een om die televisieskerm te akkommodeer, die ander diepste eetkamer, kry rakke en 'n onsigbare stoor waar die verskillende toestelle (dvd-speler, dekodeerders, spelkonsole) geplaas word. ...).

Lees ook> 65 m2 beton omskep in 'n blink hok

Na die werk: Die skoorsteen skei die woonkamer en die eetkamer

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

'N Glaspaneel isolateer die eetkamer van die kombuis, terwyl dit die lig deurlaat. En 'n glyhoutdeur wat in die muur verdwyn, laat hulle heeltemal skei.

Sigbare en onsigbare ruimtes in hierdie gerenoveerde duplex

Die sitkamer is heeltemal sigbaar terwyl ander spasies verborge is. 'N wasgoed is weggesteek in die hart van behuising, onder die trappe. 'N klein badkamer, aangrensend aan die sitkamer is ononderskeibaar, sy deur tot onsigbare skarniere is bedek met dieselfde agtergrond as die muur (deur: merk Linvisible). En bo is die meester badkamer wat agter kasdeure verborge is.

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

'N Beperkte kleurpalet ...

"Lowland" -bank deur Moroso, tapyt ontwerp deur Geo Ponti "Sole Luna" deur Amini Carpets, klein houthakkies ("Cicognino" deur Cassina), glas suspensies ("Selene" by Classicon).

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

Die argitekte het natuurlike en ontspannende kleure bevoordeel. Om die ruimte te verenig, is die grond van die hele grondvloer sowel as die trap wat na die vloer lei, bedek met 'n hars gebaseer op sement ( cementoresina van Kerakoll ontwerp huis) in grys, die plafon is geverf met 'n natuurlike laag van 'n soortgelyke kleure (Patina de Kerakoll ontwerp huis).

Sien ook> 'n Woonstel met balke wat op die wit weddenskap sit

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

Skep harmonie met verskillende afdrukke

Twee verskillende Wall & Deco wallpapers aantrek die kamer. "Arabesque herlaai "is gekies vir een van die mure van die kombuis," het hy gesê.Sjoe "Vir 'n woonkamermuur, plantafdrukke en kleure pas, mol en grys, is die ander mure wit geverf.

'Flat' eettafel deur Rimadesio, DSW stoele van Eames vir Vitra, klein houthakkies ("Cicognino" by Cassina), Tom Dixon suspensies en glas suspensies ("Selene" by Classicon).

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

Sagteheid en harmonie op die meubelkant

Die argitekte het die harmonie en die sagmoedigheid vir die versiering bevoorreg sodat die agtergrond, met die kussings, terwyl die lampe verby is, die homogeniteit perfek is. Die meubels en bykomstighede word gekies in ligte kleure en daar is klein houttafels onder hulle.

Lees ook> Florence Knoll, die ambassadeur vir ontwerp meubels

"Plat" eettafel van Rimadesio, Eames DSW stoele vir Vitra.

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

En aan die ligkant, vir 'n ligter versiering, glas en papier Classicon suspensies word aan die einde van die bank geplaas. Vier swart opskortings deur Tom Dixon verlig die eetkamertafel.

"Lowland" -bank deur Moroso, tapyt ontwerp deur Geo Ponti "Sole Luna" deur Amini Carpets.

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

'N Industriële kombuis gemaak van hout en staal

Die kombuis bestaan ​​uit twee hoofelemente, 'n middel eiland in swart verbrand staal van die handelsmerk Xera en 'n houtparallepiped wat die toestelle (oond, mikrogolfoond, wynkelder en yskas) bevat. kaste, waskamer onder die trappe, en 'n skuifdeur wat die kombuis van die eetkamer afskei. Hierdie houtkas word 'n dekoratiewe element, woonkamer kant.

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

'N Trap soos 'n houtkas

Die houtkas vorm die vorm van 'n houtwerk op die sitkamer en op die trap. Dit dek een van die mure van die trappie al die pad. Die okkerneuthout (Tattile de Valcucine) word gespeur deur metaalelemente wat herinner aan die sentrale eiland van die kombuis. Vanuit die sitkamer voel ons dat die boks die vloer van die vloer oorsteek om die dak te bereik ...

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

Die trappies is bedek met 'n sementagtige hars (Kerakoll cementoresina-ontwerphuis), 'n materiaal wat bestand is teen dra en maklik om te onderhou. Dit maak dit uniform, danksy die moontlikheid om te loop en teen dieselfde materiaal te loop. Hierdie materiaal word verleng op die vloer van die landing en op een van sy mure. 'N Ligte skrywe deur Seletti is daar gehang.

Die railing in metaalbuisies is gemaak deur 'n vakman op tekenings deur die argitek wat 'n ligte en veilige element wou hê vir 'n gesin wat met 'n jong kind woon.

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

Op die vloer van die woonstel is die meer intieme kamers

Bo, drie slaapkamers en twee badkamers is geïnstalleer.

In die ouerkamer, onder die dak, die blootgestelde balke, die paneling tussen hulle geplaas en die vloer is wit geverf. Een van die mure is agtergrond " Peacock"die muur & Deco, 'n lapwerk van prente, plantmotiewe en voëlkleedblomme in blou, grys en taupe-tintjies, die kas wat daarop staan, is geverf in 'n gekoördineerde blou.

Wallpaper "Peacock" by wall & Deco.

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

Wallpaper "Peacock" by wall & Deco.

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

'N Opgeruimde badkamer

Die hoofslaapkamer het sy eie badkamer. Die deure is identies aan dié van die kaste. Wanneer dit gesluit is, is daar niks om sy teenwoordigheid te raai nie.

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

'N grafiese wasbak "luxCorian van die merk Planit word op 'n houtkas geplaas met twee groot laaie. CEA kraan toebehore. Die vloer is bedek met dieselfde hars wat dwarsdeur die huis gebruik word.

Grafiet wastafel "Lux" deur Planit, kraan deur CEA.

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

'N Kind se kamer van groot duidelikheid

Soos in die hoofslaapkamer is die balke en panele wit geverf. Die vloer is bedek met 'n ligte hars, sodat die kamer nie verduister word nie.

Muurlamp van die merk Ferm Living "My Deer Lamp".

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

Vriendelike toebehore van Skandinawiese handelsmerke met dieremotiewe, soos kinders hulle liefhet, verlig die kamer.

'N Groot, fyn badkamer

By die landing is daar toegang tot 'n ruim en helder badkamer. Edele materiale, soos hout en Corian, en 'n afgeronde ontwerperbad gee die kamer 'n chique, kontemporêre voorkoms. 'N Deel van die grond is bedek met dieselfde hars as die hele huis. Die ander deel is bedek met 'n vloer om die vloer van die teakdouer visueel uit te brei.

Douche Planit "Doga".

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

Fotograaf: Riccardo Gasperoni / Stylist: Irene Barotto

Emilio Leonida Tenca studio Tenca & Associati

Emilio Leonida Tenca studio Tenca & Associati

Pin
Send
Share
Send
Send