Droomhuise

Heropbou van 'n 1970's huis in hedendaagse behuising

Pin
Send
Share
Send
Send


Heropbou van 'n 1970's huis in hedendaagse behuising

Jean-Paul Dejos

Op hierdie terrein van 700 m2 in Savoye het die eienaars besluit om die huis van hul droom te bou, of liewer te herbou. Oorspronklik is 'n huis van die 70's in swak toestand. Die fondasies sal dien as basis vir toekomstige huidige behuising. Die argitekte in beheer van die projek, Naud-Passajon Architect en Jean-Paul Dejos Architect, teken hierdie nuwe struktuur en die uitleg daarvan saam met die eienaars. Ontdek sonder verdere vertraging die vrug van hul uitruil!

'N Argitektuur wat bestaan ​​uit verskeie ruimtes, groot vensters wat die perseel aan die buitekant oopmaak, neutrale kleure, die gebruik van gepoleerde beton ... al die elemente van die huidige huis is hier bymekaar! Na 11 maande se werk, in April 2016, belê die eienaars hul nuwe huis. Die volumes "bied perspektiewe van verdwynpunt aan die buitekant, wat hierdie huis 'n plek maak waar binne en buite saamsmelt," verduidelik die argitekte. Van hier af bewonder ons die omliggende landskap ...

Die rekonstruksieprojek in opdrag

idee : herbou 'n huis van die 70's wat absoluut nie funksioneel is om dit 'n gesinshuis te maak, in 'n resoluut hedendaagse styl nie. Alhoewel bestaande fondamente gehandhaaf word en plaaslike beplanningskodes respekteer.

plek : Gemeente Montmélian, in Savoie.

oppervlak 156,45 m2.

Duur van werk : 11 maande.

Om ook te lees> My opknappingsbehoeftes

Die kontemporêre huis vanaf die straat gesien

Emmanuel Naud-Passajon

'N Projek wat in die stedelike omgewing pas

Gaste wou 'n moderne huis met 'n plat dak hê. In die lig van die omliggende argitektoniese omgewing het die argitekte egter 'n tweesydige dak van leisteenplatte voorgestel, meer toepaslik vir plaaslike stedelike kodes. Hierdie keuse het nie afbreuk gedoen aan die kontemporêre karakter van die woning nie, wat 'n beginpunt was. Die argitekte het ook gekies vir 'n grys-wit wit kleure vir die buitekleed, om die huis in die omliggende landskap te integreer. Om die uitsig van die berge wat huisvesting moontlik maak, te herroep, is groen dakke geïnstalleer. Daarbenewens was dit nodig om te dink aan sy struktuur sodat dit beskerm word teen die wind wat baie teenwoordig is in hierdie streek. Die argitekte het op die fasade, beide isolerende en resoluut kontemporêre, voorgestel.

Die fasade van die huis en sy houtterras met swembad, na die suide

Jean-Paul Dejos

Sien ook> Die plesier van 'n huis in die dorp

'N Kontemporêre huis aan die buitekant

Wie sê eietydse habitat, sê openingsruimtes. Met so 'n panorama was dit ondenkbaar om die openinge aan die buitekant te beperk! Groot vensters is geïnstalleer en bied 'n asemrowende uitsig op die tuin en blou swembad. Soos om hierdie perspektief te beklemtoon, het die argitekte die vertikale punte op die baai vensters gemerk in 'n grys, meer volgehoue ​​kleur. Groot terrassen, op die begane grond en op die verdieping, laat die inwoners van die hele jaar deur sowel die zwembad as die somer en die uitsig op die berg landskap geniet. Die suide-terras in ipe, 'n besonder weerstandige eksotiese hout, bring gemak en warmte. Beton planters, geïntegreer in die konstruksie, beperk die spasie tussen die terras en die swembad. Die inwoners kan rus en sien sonder om gesien te word as gevolg van die afkap van die fasade. Die argitekte het ook gekies vir die gebruik van Fundermax-panele op die fasade en glyluite, nie net om die buitekant van die huisstruktuur sigbaar te maak nie, maar ook om te beskerm teen slegte weer. Hierdie bakeliespanele is ontwerp om die fasades op 'n volhoubare wyse aan te trek en is bekend vir hul hoë gehalte.

Met sy groot geglasuurde openinge geniet die huis uit die uitsig aan die buitekant terwyl dit beskerm word teen slegte weer

Jean-Paul Dejos

Danksy die groot vensters geniet die woonkamer die uitsig op die suide-terras in Ipe

Emmanuel Naud-Passajon

Op een van die onaangeraakde fasade sien ons die panele van Fundermax en die luike wat die wind beskerm, terwyl die oog pas

Jean-Paul Dejos

Om ook te lees> Watter vloer vir my terras?

'N Eietydse behandeling van volumes

Die vooroordeel vir hierdie projek was nog altyd die werk van volumes en natuurlike kleure om hierdie huis 'n hedendaagse karakter te gee. Die fragmentering van eksterne volumes word ook binne aangetref, met speletjies vol en leeg. So, heeltemal oop vir die sitkamer, is Bulthaup-kombuis egter gekenmerk deur die onaangeraakte plafon wat die nodige beligting vir hierdie tipe ruimte behartig. 'N Opening in die muur van die trap is deur die argitekte voorgestel om diepte te gee en die lig deur die grondvloer te versprei. Deursigtigheid word vereis in hierdie ruimte sowel as op die vloer met die glyrame, wat 'n bietjie meer die binneste buitengrens vervaag. Om in hierdie idee van ligte te bly en 'n kontemporêre aanraking te bring, is 'n trappie sonder relings geïnstalleer. Dit word onderstreep deur eikehoutstappe waarvan die sagte en warm kleur op beide die kombuisstoele en op die parketvloer bo aangetref word. Die vloer gepoleerde beton is deel van die kleure van die huis. Dit bring 'n nugter en elegante afwerking wat met die volumes gaan. Die blok wat die kelder uitmaak, is in 'n diep grys kleur behandel om hierdie spasie in sy eie reg te merk en die kombuis diepte te gee. Om in hierdie harmonie van kleure te bly, van liggrys tot antraciet, is die openinge van die huis behandel met strategies kleure.

Die kombuis is oop vir die sitkamer, gekenmerk deur 'n druppel van die plafon en die kelderblok geverf grys

Jean-Paul Dejos

Die Bulthaup-kombuis is met soberheid gewerk: wit, grys en hout; baie kontemporêre!

Jean-Paul Dejos

Op die grond is gewas beton die toon. Wanneer ons die trappe neem, maak ons ​​voordeel van die opening in die muur om 'n blik op die skou te neem

Jean-Paul Dejos

Suksesvolle weddenskap vir die argitekte wat geweet het hoe om aan hierdie huis 'n eietydse karakter te gee sonder om in die landskap te noem! Om hierdie huis 'n warm ruimte aan die buitekant te maak, het hulle aan die verwagtinge voldoen van kliënte wat die perseel kon belê en hulle volgens hul smaak versier het.

Ontdek ander prestasies van Naud-Passajon Architect en Jean-Paul Dejos Architect

Pin
Send
Share
Send
Send