Ontwerp

'N Kontemporêre huis wat in 'n helling geleë is

Pin
Send
Share
Send
Send


'N Kontemporêre huis wat in 'n helling geleë is

LAP Argitekte

Met sy panoramiese uitsig op die massiewe Tournette, het hierdie kontemporêre huis iets te beny! Geleë tussen Genève en Annecy, kom dit in die hart van 'n skuins grond van 1000 m2, wat die besonderheid van hierdie nuwe konstruksie is. Om hierdie uitdaging aan te spreek, het die eienaars 'n beroep gedoen op die argitekte van die agentskap LAP Architects wat die beperkings van die omgewing oorkom. Buite, die longère pas perfek in die landskap, terwyl binne die ruim volumes oopgaan op die omliggende natuur. Discovery ...

Die grond is geleë aan die oorkant van 'n kapel wat as historiese monumente geklassifiseer is. Die konstruksie van die huis het die akkreditasie van die Argitekte van Frankryk se geboue en die respek van plaaslike argitektoniese kodes vereis. Straatvlerke was in die skaduwee soos in die kapelstene gekalk, terwyl die lakenbekleding sommige fasades bedek het, terwyl antracietteëls vir die dak gekies is. Vir die res maak die baie kontemporêre vorms van die huis, sowel as sy groot openinge en sy opset dit 'n juweel van argitektoniese skepping. Besoek van hierdie huis waar binne en buite saamsmelt.

Lees ook> 'n Heeltemal opgeknapte bergplaas

Die konstruksieprojek in opdrag

idee: bou 'n kontemporêre plaashuis aan die buitekant waar dit goed is om te leef, terwyl dit aanpas by die beperkinge van die plaaslike steil omgewing.

plek: in 'n klein dorpie tussen Genève en Annecy.

gebied: 170 m2 behuising op 1000 m2 grond, waarvan baie skuins is.

werk: 1 jaar

Hedendaagse plaashuis, verborge in die plantegroei

LAP Argitekte

Die tegniese tekeninge help om die integrasie van die plaas in die helling te verstaan

LAP Argitekte

Die eksterne omgewing vorm die plaas

Daar is meer komplekse projekte as ander ... En 'n panoramiese uitsig oor die bergagtige landskap word verdien! Neem hoogte en jy sal jouself vinnig op 'n steil en steil terrein vind. Dit is die hoofbeperking wat LAP Architects gesig moes stel om 170 m2 behuising voor te stel, perfek geïntegreer in die omgewing. Dit was dus die helling wat die argitekte gelei het om die huis te modelleer. So, elke vlak interaksie direk met die buite, wat maak dit 'n baie aangename plek om te lewe. Verspreid oor twee vlakke, die kamers het 'n onkonvensionele opset: Vlak 1 huisves kinderkamers en ontspanningsareas, terwyl vlak 2 bly, die hoofslaapkamer en parkering.

Lees ook> 10 argitektoniese huise met groot vensters

Die huis is gebore in die steil terrein

LAP Argitekte

Die slanke dak met dubbele helling neem byna in die grond geboorte. Deurbraak bokant die terras, laat dit die lig in die binneland ruim. Die buite houtbekleding is geïnspireer deur die ou skure, met sy rou voorkoms en lemme van verskillende breedtes.

Die plaas is perfek geïntegreer in die helling en geniet die panorama. Die lariksbekering eggo die skure van vorige jare

LAP Argitekte

Die plaashuis, met sy dun dak, word in die helling gebore

LAP Argitekte

Binne, die opening op die landskap is alomteenwoordig

Die eienaars wou veral 'n huis oopmaak vir die asemrowende landskap. Hiervolgens is daar met groot hoeveelhede gedink, soos hierdie dubbele hoogte in die sitkamer. Die ruimtes kommunikeer met mekaar, maak ruil meer gebruikersvriendelik terwyl die privaatheid van elkeen behoue ​​bly. Die huis is dus saamgestel uit baie leegheid, in 'n sobere en verfynde atmosfeer, met die landskap as hoofversiering. Deur die groot en talle openinge dring dit binne in die binneland: deure, vensters, gemaak om te meet, gee toegang tot die tuin waar jy ook al in die huis is. Die vensters, geleë laag genoeg, laat die oë aan die buitekant vlug. As daglig die spasie oorstroom, een keer die nag val, val die kolligte oor. In plaas van die keuse van 'n monumentale ophanging wat die indruk van volume sou vermeerder het, val die keuse op hierdie Delta-ligterplekke waarvan die verstelbare intensiteit die atmosfeer van die huis kan verander.

Lees ook> 12 interieurs met asemrowende uitsig

Die woonkamer geniet 'n pragtige lig danksy die vele openinge aan die buitekant

LAP Argitekte

Met die glasdeure word die gang tussen binne en buite duidelik

LAP Argitekte

'N groot kantoor ontvou oor 'n gedeelte van die sitkamer. Die geperforeerde vloer bedek met 'n glasplaat laat die verskillende ruimtes toe om te kommunikeer sonder om die dubbele hoogte onder plafon te beïnvloed, terwyl die lig laat sirkuleer. Met sy groot, op maat gemaakte houtbak wat die uitsig uitwys, word die kantoor 'n inspirasieplek wat bevorderlik is vir werk. 'N Ander glasplaat dien as 'n raamwerk terwyl die liggedeelte vergemaklik word. Op dieselfde vlak het die argitekte in beheer van die projek vir die eienaars 'n kokonruimte onder helling voorgestel, sonder venster hierdie keer, om dit 'n plek te maak wat amper tydloos en vindingryk is, ongeag die klimaatstoestande.

Lees ook> 10 mezzanines om hoogte te kry

Op die boonste verdieping geniet die kantoor die uitsig aan die buitekant. Die geperforeerde vloer bedek met 'n glasplaat laat die lig om te sirkuleer

LAP Argitekte

Met hierdie groot openinge geniet ons 'n ongelooflike uitsig vanaf die leunstoel

LAP Argitekte

Soberheid en kleuter het hierdie plek 'n plek gemaak waar die lewe goed is

Om 'n gesonde habitat te skep, is materiale soos parket of verf gekies vir hul ekologiese eienskappe. Die spesies hout, eikebome, gran en lariks, getroud met die helder wit mure, laat genoeg ruimte vir die uitsig. Die nugter en skoon lyne dra by tot hierdie indruk van volume. In die woonkamer van 35 m2 voldoen die oop kombuis aan hierdie behoefte aan kommunikasie tussen ruimtes. Klein in grootte, is dit volledig gemaak om te meet. As die groot aantal vensters die ruimte aangenaam maak, bring dit ook sy deel van die beperkinge. So kombuis kant, moeilik om 'n hoë berging te skep. Hulle het hul plek op 'n klein lineêre plek gevind. Nog 'n wenk: die keuse van 'n onttrekbare kap wat dit nie toelaat om die gliplyn van die oë aan die buitekant te breek nie.

Lees ook> Voor / na: Elegante ontwerp vir 'n verblyf met oop kombuis

In die blink woonkamer is alles gemaak om te meet

LAP Argitekte

Die persoonlike trap verhoog die stoorplek danksy sy oopwerk en geslote houers. Die wag in wit metaal, met sy minimale lyne, verlig die geheel. Dit laat 'n beter leesbaarheid tussen elke ruimte toe.

Die trap wat na die boonste vlak lei, is gemaak om meting te meet, met sy geïntegreerde houtberging en sy wit metaalbalk

LAP Argitekte

Die wag in wit metaal verlig die uitsig en skep 'n interessante grafiese spel

LAP Argitekte

Pin
Send
Share
Send
Send