Droomhuise

'N persoonlike huis getinte met retro aanraking

Pin
Send
Share
Send
Send


'N persoonlike huis getinte met retro aanraking

Christophe Ricci

Rigting Marseille Ideaal geleë in die 7de distrik van die stad, is hierdie huis van 100 m2 heeltemal herbou en versier deur die Margaux-gebou, en die hulp van sy eienaar Christophe Ricci. Vandag, die sonlig beklemtoon die besonderhede van 'n verfynde versiering met retro aksent.

Aan die voet van Notre-Dame-de-la-Garde het hierdie gebou voordeel getrek uit 'n panorama waaraan geen Marseillais die naam kon terugdraai nie. Maar uit hierdie struktuur het Christophe Ricci amper niks om te hou nie. In plaas daarvan het hy gedink, met die entrepreneurs van die Margaux-groep geboue, 'n moderne huis om die landskap en die skoonheid van die suidelike lig te waardeer. Wat die versiering betref, het die eienaar geweet wat hy wou: paar kleure in 'n 50/60 atmosfeer.

Die opknappingsprojek in kort

Die idee: bou 'n huis wat die voordele van sy gebied (die son) en sy ligging (die uitsig) geniet.

Die oppervlak: 100 m2.

Die plek: die 7de arrondissement van Marseille.

Die duur van die werke: 12 maande.

Die koste van die projek: 480.000 euro.

Die patio in die middel van die nuwe huis

Daar is 'n blink woon / eetkamer op die patio.

Christophe Ricci

Die ou struktuur het 'n klein tuin met 'n skuur gehad, die enigste elemente wat deur die kontrakteur gehou word. Die kajuit van 9 m2 is omskep in 'n kantoor, en die klein tuin het 'n patio geword. As dit in die verlede verwaarloos is, het hierdie groen ruimte, in die hande van spesialiste, 'n heeltemal ander status verkry as die swaartepunt van die nuwe argitektuur. Omdat dit om die patio is wat die huis trek. En aangesien dit in die hart van die huis is, is sy versiering besonder netjies: 'n IP-vloer, wat die patina met die tyd gelê het. 'N Klein sitkamer is gereël. Die groot tafel is gemaak om te meet. Vir vrae van helderheid en indruk van grootte, is die wit gekies ten koste van die gereelde skoonmaak wat dit impliseer. Ten slotte, om gaste te beskerm teen nabygeleë indiskresies van ster-jasmyn en klimop-clematis, is geplant.

Lees ook> Ontwerp 'n patio: ons goeie idees

Die kantoor word sonder skielik uit Skandinawiese stukke gelê, gevlek en gemaak om te meet.

Christophe Ricci

Sien ook> Terras en tuin: die mooiste foto's

'N duidelike en blink ruimte in hierdie huis in Marseille

Uitsig op die glaskorridor is sy gallery atmosfeer versiering.

Christophe Ricci

Om die hut aan die huis te koppel, is 'n groot glaskorridor wat in natuurlike lig geskep word, geskep. Om toegang te verseker wat van die sitkamer na die vloer lei, wil Christophe Ricci nie 'n balustrade hê nie. "Aanvanklik wou ek nie 'n railspoor op hierdie trappie plaas nie, maar om dit veilig te maak, omdat ek van die kinders af was, het ek hierdie groot glasplaat aangesteek," verduidelik hy. Hierdie oplossing is visueel lig en skadu nie die trap in geskuurde beton, gemaak in die gees van die 50's of die sitkamer nie. Tydskrifte en tydskrifte val hier onder: "Op hierdie manier was dit nie nodig om 'n omslae biblioteek op te stel wat die ruimte sou vermeerder het nie", gaan die eienaar voort.

'N Glasrailing verseker die betontrap.

Christophe Ricci

Sien ook> Trappe: modelle en wenke om goed te kies

Moderne dekor versterk deur 'n paar retro aantekeninge

In die baie blanke woonkamer word 'n paar stukke hout en kleure die bui verwarm

Christophe Ricci

Die spesifikasies was ondubbelsinnig: nie te veel kleure nie, maar 'n moderne versiering in 'n retro atmosfeer uitgespreek. Dit is dus op 'n onberispelike agtergrond dat 'n paar stukke vintage meubels, moderne en persoonlike.

In elke kamer van hierdie groot huis het meubels uit die 50's en 60's hul plek gevind: 'n Eames-stoel met Effel-voete, die heruitreiking van 'n Le Corbusier-bank in die sitkamer, vir gerief; Skandinawiese tydperk meubels in die kantoor. Die meeste van hierdie stukke is in die omliggende omgewing gevind: vlooimarkte of gespesialiseerde winkels.

Lees ook> My ontwerpsalon

Die kombuis en eetkamer het direkte toegang tot die sitkamer aan die een kant en die patio aan die ander kant.

Christophe Ricci

Hierdie meubels word gemeng sonder enige kennis van ander hedendaagse prestasies: die kaggel bly nugter. Die koffietafel, gemaak deur 'n vakman, bly veranker in die styl van die vyftigerjare (as die eettafel). Sy klipvoete laat die eienaars die vryheid om hul stel te verander. Marmer en Corian® maak die kombuis op, in lengte gewerk. Die wasbak en die vlekvrye staal kraan, sublimeer die witheid van hierdie materiale. "Oorkant die kroeg het ek skorsings geplaas, hulle het die interieur gespeel, ek het swart houtstole gekies om hierdie baie suiwer kant van die kombuis te breek," sê Christophe Ricci.

'N Klein kombuis alles in wit

Christophe Ricci

Neem die hoogte om die ruimte te verlig

Die baai vensters maak die hoofslaapkamer op 'n terras oop. Die egpaar geniet die uitsig in die stoele buite of uit sy bed.

Christophe Ricci

Die gebruik het dit moontlik gemaak om die spasie soveel moontlik te verlig. "In die slaapkamers het ons gebruik gemaak van die kleinste cm 2. Die stoorplek beklee die volle hoogte van die mure," het Christophe Ricci gesê. Laasgenoemde, sonder handvatsel, verdwyn in die mure.

Die geel mosterd verfraai die kamer van die meisie vir 'n paar jaar, terwyl die dakvenster vergoed vir die gebrek aan vensters.

Christophe Ricci

Die vloer van die klein badkamer van 6 m2 is bedek met groot marmerteëls van 1, 20 m x 1, 20 m. Dit is toegerus met 'n inloopdou en 'n harsbad. Weereens, die elemente in hoogte bevoordeel die illusie van die ruimte, terwyl die verligte beligting in die valse plafon dit 'n bietjie meer suiwer maak. Die swart kraan, intussen, gee die seël na die kamer.

Die afgeronde vorm van die bad maak die lyne van hierdie alles-wit badkamer sag.

Christophe Ricci

Pin
Send
Share
Send
Send